taarten

 

                                                    Aardbeien roomtaart

                    

   benodigheden/ingredienten :     4 kant-en -klare taartbodems 22 cm, 6 eetlepels sinaasappelsap, 4 eetlepels vruchtenlimonadesiroop (aardbeien of sinaasappel) ,  1 zakje mix voor banketbakkersroom ,  200 ml slagroom , 1 zakje slagroomversteviger , 1,5 pot aarbeien of kersenjam , chocoladebolletjes ter garnering , springvorm ingevet 20 cm , bakpapier , keukentouw.

                                                                       bereiden:

Vorm een kraag van bakpapier rond de springvorm en zet deze vast met het keukentouw. Steek uit de taartbodems vier cirkels van 20 cm of zo groot als de bodem van de springvorm. Besprenkel de bodems met sinaasappelsap gemengd met vruchtenlimodestroop. Doe 400 ml water met een zakje mix voor banketbakkersroom in een komen meng met een garde of een mixer op de middelste stand 1min tot een glad mengsel. Laat de banketbakkersroom circa 5 min opstijven. Klop de slagroom stijf met slagroomversteviger, en meng de banketbakkersroom en de helft van de jam erdoor. Leg 1 taartbodem in de springvorm, en bestrijk deze met jam. Herhaal dit  met de andere taartbodems. Zet de vorm en de geklopte slagroom 30 min in de koelkast.

 

                                                                    versieren

Steek met een scherp mes de taart los van de zijwand en verwijder de vorm. Bestrijk de bovenkant en zijkant met een laagje roze slagroom en garneer met chocoladebolletjes.

                           

                                                                       Veel kookplezier!!