Desserts
Bottenkoekjes!!!
Benodigheden: 125 gram (room)boter, 125 gram rietsuiker, 2 eidooiers, 1 eetlepel citroensap, 250 gram volkorenmeel, 1 theelepel bakpoeder, vershoudfolie, bakplaat met bakpapier.
Bereiden:
Vewarm de oven voor op 180 C. Klop de boter los met de suiker. Voeg de eidooiers en het citroensap toe. Zeef het meel met de bakpoeder en meng een paar eetlepels door het deeg. Voeg vervolgens het overige meel toe en roer het met een lepel door. Het deeg wordt nu te dik voor de mixer. Rol het deg in vershoudfolie en laat het één uur in de koelkast staan. Rol het deeg uit tot een plak van een halve centimeter dik en steek er vormpjes uit. Leg de koekjes op de bakplaat en laat ze in kwartiertje goudbruin en gaar bakken. Laat ze dan even afkoelen.
Variatie:
Je kunt varieren door allerlei verschillende ingredienten toe te voegen, zoals rozijnen, kokosolie, noten, en chocolade.
Eiwitglazuur:
Eiwitglazuur droogt altijd wit op en dat geeft een super effect op de koekjes. Klop in een kom 2 eiwitten schuimig. Zeef er 450 gram poedersuiker boven en roer alles tot een dik, glad en glanzend mengsel.
TIP:
Op internet vind je genoeg geschikte afbeeldingen. Print de afbeelding van je keuze uit, trek het silhouet over op stevig karton, knip dat uit en gebruik het als sjabloon even in het deeg en snijd vervolgens de vorm uit.
Veel kookplezier!!!!! kijk bij FOTOGALERIJ om de bottenkoeken te bekijken!!